perjantai 2. tammikuuta 2015

Eeppinen 14 viikkoa

Elle 14 viikkoa, säkä 28,5cm


Kasvu
Eeppinen, Eelis, Elmeri, Elleri, Pelle, Lellukka...rakkaalla lapsella on monta, aivan liian monta kamalaa ja suurella luovuuden määrällä keksittyä nimeä. Elle täytti tänään jo 14 viikkoa ja kasvu on ollut aikalailla tasaista 1cm/viikko, pikkaisen ehkä alkanut nyt himmaamaan venymistään.

Pari viikkoa vanha nassukuva
Sosiaalistuminen
Pennun reippautta on moni vastaantulija ihmetellyt, täysin vieraita ihmisiä menee pusuttelemaan mielinkielin ja muita koiria tahtoo kovasti moikkaamaan, muttei heti hypi vieraiden koirien silmille (mitä täällä kotona tapahtuu jatkuvasti) vaan nuuskuttaa aluksi rauhassa :) Uusi vuosi otettiin rauhassa vastaan ja pentu ei ollut moksiskaan edes keskiyön paukkeessa.

Laumaelämä
Vaikka Elle on varsin dominoiva pentu, Jasu näytti sille heti ettei herra alfa päästä nassikkaa yläpuolelleen. Jasun Elle jättää rauhaan ja leikkii sen kanssa oikeastaan vain Jasun aloitteesta, mutta Luka on sitten se the uhri. Ulkona junnut tykkää riehua keskenään, mutta sisälle tullessa Luka vaikuttaa väsyneeltä pennun metkuihin ja mm. pakoilee Elleä sohvalle. Kuitenkin, jos ruuasta on kyse, näyttää Luka Ellestiinalle kaapin paikan, herra Luxin ruokiin ja luihinhan ei muut koske.

Elle osaa jo...
Elle pyytää jo silloin tällöin ulos, mutta sisäsiistiksi en todellakaan vielä kehuisi, töitä siis riittää. Pääosin tarpeet onneksi tulee sanomalehdelle. Arkitottelevaisuus alkaa olla hyvin hallussa ja tämän lisäksi ollaan treenailtu nätöä, pöydän jalkojen kiertämistä (zip/zap), kosketusalustaa (jonka muuten handlaa hirmu hyvin) ja tokopuolelta seuraamista ja perusasentoa. Luka on edelleen mun koirista se kaikista oppivaisin, mutta Elle tulee hyvänä kakkosena ja tarvitsee vain jonkin verran enemmän toistoja. Kyllähän tuon pennun tekemisiä on ihana seurailla, vaikka välillä aamuisin lentää muutama ruma sana astuessa keltaiseen lammikkoon. Pikkuhiljaa aletaan jännäileen jo hampaiden vaihtumista, hui!

Harrastusrintama
Herra Lux lähtee kuun loppupuolella mun luo viikoksi Roihin, edessä on pitkästä aikaa tokokoe Torniossa 7.2, johon ollaan paikkamme varmistettu. Eeppiselle katsellaan mätsäreitä sitten kun sellainen tähän lähelle sattuu ja ollaan toinenkin rokotus saatu ja varoajat odoteltu. Agissa starttaillaan sitten helmikuun puolella kun mulla ikävästi ei aikataulut mätsää hiihdon, koulun ja agin kanssa vielä tässä kuussa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti