sunnuntai 6. joulukuuta 2009

Koirahierontakurssilaiset

Lauantaina lähdimme Jasun kanssa kokeilemaan jotain aivan uutta, nimittäin koirahierontaa! Kyseessä oli siis Koirakontrollin koirahierontakurssi, josta jäikin paljon asioita päähän pyörimään. Kurssilla tuli opittua vaikka mitä uutta koiran rakenteesta, palautuksesta, oikeaoppisesta treenaamisesta, koiran venyttelystä ja ennen kaikkea siitä hieronnasta. Suosittelen kurssia lämpimästi kaikille!

Kuten olin arvellutkin, niin Jasultakin löytyi lihasjännitystä ja jumia, sekä hieman tulehtunutta kudostakin. Muut jumit olivat aika lieviä, mutta keskimmäisessä pakaralihaksessa oli kuumotusta, mikä meinaa tulehdusta. Tähän sain ohjeeksi antaa kylmähoitoa viikon ajan ja kevyttä rentouttavaa hierontaa. Jos ei tunnu auttavan, niin sitten mahdollisesti käydään näyttämässä eläinlääkärillä. Tämä tuskin on kuitenkaan tarpeen, sillä parin kylmähoitokerran jälkeen on lämpötilaero alkanut mielestäni palautumaan aika normaaliksi, mutta seuraillaan nyt viikon verran. Minun Jasu antoi koskea tulehtuneeseen kohtaan, mutta kun kouluttajamme sitä kokeili, niin säpsähti makuulta suoraa päätä ylös. Treeneihin saadaan mennä ihan normaalisti, koska Jasu ei ole osoittanut kipuilua liikkuessaan tai millään muullaan tavalla. Mistään vakavammasta ei siis ole kyse.

Saimme hyviä ohjeita myös verryttelyihin agitreeneissä ja täytyy vielä sanoa, että kurssista oli kovasti hyötyä ja Jasukin nautti selvästi! Alan hieroa Jasua nyt säännöllisesti kerran parissa viikossa ja katsotaan sitten, millaista vaikutusta sillä tulee olemaan. Ostin nyt samalla Mustista&Mirristä Jasulle kevythäkin treeneihin, joten nyt jätkä pysyy vähän rauhallisempana siellä radan reunalla. Tuli ostettua myös ohennussakset ja siistinkin tänään Jasun korvakarvat, jotka törsöttivät taas aika hurjasti. Aika hyvä lopputulos tuli tällä kertaa! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti