maanantai 2. joulukuuta 2013

Agilityvapaa kuukausi

Batman ja Robin...team sydätenvaltaajat ;)

LOMA!
Pakkolomautus tuli pojille nyt agilitykentiltä ja palaamme asiaan vuoden vaihteen jälkeen. Niin pitkä ja raskas yhtäjaksoinen harjoittelukausi on takana, että pojat saa nauttia nyt ansaitusta kuukauden agilityvapaasta lomasta, ehditään silti hyvin valmistautua seuraaviin kisoihin, milloin ne sit onkaan. Vaihdoin kalenteristakin KAS:n kisat shelttipikkujouluihin, mitä en olis ikinä uskonut tekeväni :D

Joulukuussa panostus on Lukalla tokossa ja aksapuolella treenailemme hieman intervalleja lenkkien lomassa, tavoitteena myös saada enintään 0,5kg painoa pois muttei missään nimessä enempää, koiran pitää näyttää ja tuntua terveeltä myös sieltä kylkiluiden ympäriltä, tyhjästä ei voi nyhjästä! Kuitenkin Lukalla on se 0,5kg ylimääräistä agilitykoiraksi ja 0,5kg pudotuksella se ei kuitenkaan olisi liian laiha. Lukalla on valtava lihasmassa, jos se ois ihminen, se ois bodari. Jasulle pitäisi sitä lihasmassaa saada ja joulukuu panostetaan siihen ja kropan vetreyteen. Mutta muuten vannon kautta kiven ja kannon että agilityhallille ei vahingossakaan eksytä, paitsi itse käyn kouluttamassa! :)

JAT:N KISAT
Jyväskylän reissusta kotiuduttiin eilen. Pojat oli niin kiltisti koko matkan ajan, autossa pitää aina tarkistaa että onhan ne siellä takaosassa kun ovat niin hiljaa. Hotellihuoneessa eivät haukkuneet (paitsi muutaman kerran yöllä pääasiassa Jasu buffaili). Luennolla taas Luka alkoi pitää sellaista meteliä että oli pakko ottaa se häkistä viereen ja hihnaan (juu näin ei saisi tehdä, sillä koirahan oppii että haukkumalla pääsee häkistä ulos), tiedä sitten mikä sai yleensä niin hiljaisen mustan miehen mekastamaan :D

samis ilmeet :D
Lauantain kisasta opimme jotain: älä ikinä matkusta pitkää matkaa kisapäivänä vaan tee se matkustus edellisenä päivänä! Eka radalta tuli perussettiä eli molemmille kaaosmaiset hyllyradat mikä oli odotettavissa pidemmän kisatauon ja oudon hallin ja outojen esteiden takia. Tokalta Jasulle hidas nolla etenemällä 3,94 m/s mikä ei kyllä paljoo naurata ja sijoitus 11... Erityisesti kepit oli ihan säälittävän hitaat, kyllä matkustus näkyi ja pahasti, Jasun vauhti on nimittäin agilityssä aika vakio ja tuo oli kaukana siitä!

Lukan toka rata jäi harmittamaan ja ihan kauheasti, varsinkin kun Riku sanoi sen menneen Jasua nopeampaa ja videolta laskettuna tämä todistettiin, mutta, se himpskatin päällejuoksu...mur, mur ja vielä kerran mur! Taas kompastuttiin meidän yleisimpään ongelmaan :D Ja siitähän meille sit hylly napsahti kun Luka juoksi esteen ohi ja hyppäs vielä seuraavankin. Ilman tätä sählinkiä Lukan aika olis riittänyt monta sijaa Jasua korkeammalle ja etenemä päälle 4,3m/s. (tietysti videolta laskettu aika ei ole niin tarkka ja muutenkin turha spekuloida mutta ovat ne irtoamistreenit jotain saaneet aikaan). Lukassa ei matkustuksen vaikutus näkynyt niin valtavasti kuin Jasulla, mutta voi poikaparkoja kun pääsivät hotellille...molemmat käpertyivät samantien nukkumaan :) En oo ikinä nähnyt kumpaakaan noin väsyneenä (paitsi jonkun nukutuksessa tehtävän operaation jälkeen). Kisavideoita laittelen myöhemmin nähtäville.


LENA DANKERIN LUENTO
Olin jo kesällä yhdellä Lenan luennolla täällä Oulussa ja tässä tuli osittain kertauksena samoja juttuja kuten tyyppioppia mutta myös tosi paljon uutta ja mielenkiintoista! Ja oli hyvä kertailla niitä vanhojakin juttuja. Kyllä tämä antoi paljon mietittävää tulevia kasvatushaaveita ajatellen ja mitä enemmän tietää, sitä kriittisemmäksi oma ajattelu kehittyy. Aika oleellisena juttuna oli mm. shelteillä yleiset huonot etuosat ja kun se huono etuosa ei olekaan pelkästään ulkonäöllinen vaan myös terveydellinen seikka. Oli tosi kiva tutustua uusiin ihmisiin, nähdä ihan eri koiria mitä täällä Oulun korkeuksilla on :)

Perhepotretti: Essi, Luka (joka ihme kyllä malttoi jossain välissä katsoa jopa kameraan) ja ihana Halla-tytär :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti