torstai 31. heinäkuuta 2014

Piisamirotta

Luka inhoaa ukkosta ja vesisadetta, korostan, ei pelkää, vaan inhoaa. Se on ollut aamusta asti ihan masiksessa, varsinainen yrmy. Tänään oli vuorossa OKK:n iltakisat, molemmilla 2 starttia. Jasu pääsi radalle ilman kaatosadetta, tosin rata oli täynnä lätäköitä, nollarata. Luka oli jo hetken suht hyvällä tuulella, mutta ehkä 3min ennen meidän starttia alkoi järkyttävä kaatosade. Luka istui lähtöön, eikä näyttänyt järin innokkaalta lähtemään radalle, kutsuin, Luka kiersi ekan esteen korvat luimussa. Päätös oli helppo, me mennään koiran ehdoilla, joten ei menty Lukan kanssa yhtään estettä (vaikka se ois varmaan mennytkin mutta mä en halua pakottaa koiraa sellaiseen mitä se ei halua, paitsi ehkä kylpyyn..) ja lähdettiin radalta iloisesti pois kuin mitään ei ois tapahtunutkaan. Mua ei harmittanut yhtään, tiesin tehneeni täysin oikean ratkaisun ja Luka oli ilmeisesti kans tyytyväinen tilanteeseen. Luka muistutti kummasti muumien piisamirottaa sen jouduttua vesisateen alle..

Lukan mietteet ennen ekaa starttia, "typerä nainen, agility sateessa on hullujen hommaa"


Ennen toka rataa käytiin kotona syömässä, vaihtamassa kuivat vaatteet ja kuivasin myös koirat. Toka radalle sade loppui ja aurinkokin paistoi. Rata oli jopa helpompi kuin ensimmäinen, vaikka jo eka rata ois voinut mun mielestä olla 1.luokkalaisilla. Jasulle nolla ja Jasselihan painoi niin lujaa kuin jaloistaan pääsi, se ei vaan aina riitä kun nollia sataa muillekin koirakoille, suorilla se jää ihan hirveesti, samoin kepeillä. Etenemä jotain 4,5 pintaan molemmilla radoilla.

Luka lähti huomattavasti innokkaamin toiselle radalle, ekat kaks estettä tuli vauhilla, sit valu, ja meno lysähti ihan täysin, loppua kohden tosin taas syttyi kun pääsi irrotteleen suoralla. Luka pysy mun vauhissa loppusuoralla, Jasu ei, mutta alun hiturointi vei Lukalla tuhottomasti aikaa. Nolla kuitenkin, ja olin älyttömän iloinen että Lukalla oli nyt intoa mennä.

Jasu siis jatkoi nollaputkeaan tuplanollilla (taas) ja Lukalle eka arvokisanolla. Seuraavaksi kisataan Joensuussa reilun viikon päästä ja päästään samalla kattoon Luka junioreita, saa nähdä mitä iskäkoira kauhukakaroistaan tuumaa :)

http://voldenuit.kuvat.fi/kuvat/2014/Islan%20pennut%202014/2%20vko/DSC_9162_2.jpg?img=small

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti