maanantai 21. heinäkuuta 2014

Bastu

Sauna, bastu, tämä isänmaamme ylpeys (josta allekirjoittanut ei edes erityisemmin tykkää) on nyt rantautunut Oulun ilmastoon. En valita, helle on oikeestaan aika jees. Rannalla on kiva löhöillä ja treenaillessa kärventyä ruskettua. Mutta...sitten ovat nämä ihanat karvalapsemme ja toivottavasti nyt säästyn rääkkäysmaininnoilta kun jätän sheltinsheivaamiset muille ja luotan sheltin lämpöeristeiseen turkkiin, varsinkin kun näillä kahdella sitä turkkia ei ole ns. liikaa ja kesähelteillä käytössä on liuta viilennyskeinoja kun niitä jaksaa luovasti kehitellä. Iho-ongelmien takia turkin ajelemisen ymmärrän tietysti täysin, enkä nyt ylipäänsä katso pahalla ajeltuja shelttejä muutenkaan, se on jokaisen koiranomistajan oma valinta ja niin tässä kuin muissakin yhteyksissä, joskus on hyvä osata arvostaa muidenkin valintoja ja ratkaisuja, sillä asioille on usein monia näkökulmia eikä vain yhtä oikeaa vastausta. Sen kummemmin kantaaottamatta aina puhututtavaan turkkikeskusteluun mainitsen vielä että nää trikkiherrat hakeutuu aurinkoon ihan väkisin (toivottavasti eivät haaveile ruskettumisesta) ja välillä niitä saa kantaa varjoon, kirjaimellisesti.

kokeiltii Jasun kaa #selfiee
Näillä keleillähän ei pahemmin aksailla ja jos aksaillaan, se on aamu tai ilta. No joo, tästä huolimatta käytiin Henna & co:n kanssa tänään tekemässä miniminiminitreenit jo päivällä. Jasun kanssa "humppailua" ja kontakteja. Mun pitäis luottaa enemmän pikkumiehen keppien hakemiseen, vitsit miten taitava se on! Sit Luka, jonka kanssa ollaan nyt tehty pari viikkoa vireharjoittelua ja kyllä muuten toimii, jo nyt. Tehtiin pätkä kerran läpi ja Luxilla oli helteestä huolimatta ihan hirvee apinanraivo -vaihde päällä. Meinas mm. kepeillä rytmit hajota kun meni niin paljon kovempaa kun normaalisti ja paremmin kai mä Jasun mukana pysyin samalla pätkällä. Ja mikä parasta, Lukan keinu! Tehtiin neljä toistoa, kaikki ihan mielettömän hienoja ja nopeita. Ja nyt manaan ku ei ole videotodistetta, mutta tosiaan, parhaat keinutoistot mitä mun koirista kumpikaan on ikinä tehnyt.

Mikä oiskaan parempaa treenien jälkeen ku koirat biitsille kahlaileen. Ja joo, todellakin kahlaileen koska ois varmaan pitäny kävellä kilometri vedessä että ois alkanu syveneen mut kyllähän tuokin varmasti viilensi. Jopa Jasu lähti muiden mukana ihan itse veteen kun kerkes agitreenien aikana rakastua siskopuoleensa. Luka on neutraali, sitä ei niinkään kiinnosta juoksuttomat nartut, mutta Jasua ei kiinnosta onko nartulla juoksut vai ei, astutaan anyway, hassu ärsyttävä jätkä. Kiitos Hennalle treeniseurasta ja pahoittelen korkeasukupuoliviettisen epäjalostusyksilöni ahdistelevaa käytöstä :D

Tässä sitten tätä itse jalostusyksilön yksviikkosta jälkikasvua: vasemmalla Funnytail P:t ja muutama Islanderi oikealla. Inkan kuvagalleriassa on Islan ja Lukan pennuista yksityiskuvatkin kuusikosta.


Ps. nyt kuumilla keleillä koiran riittävä nesteensaanti on äärimmäisen tärkeää. Itse olen lisännyt hieman tonnikalapurkin vettä vesiastiaan niin siinä hyvä kikka miten saada vesi kelpaamaan jos koira ei luonnostaan juo tarpeeksi. Toimii ainakin meillä! Jos teillä lukijoilla on heittää lisää hyviä nesteytysvinkkejä niin niitä voi laittaa kehiin kommenttilaatikkoon! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti