sunnuntai 26. kesäkuuta 2011

Tapahtumarikas viikko

Jasun treenit
Maanantain toko jätettiin suosiolla väliin vesisateen takia. Hieman pelottaa, jos nuorten sm-tokoon sattuu kurja keli, sillä sateella Jasu ei kyllä tee yhtään mitään. No, se koe käydään ja ilmoittautumisen pistän nyt viikonvaihteessa menemään. Siitä eteenpäin me käydään pelkkiä hallikisoja. Keskiviikkona treenailtiin kuitenkin agia ja voi jukran pujut ku mie olin ylpee mein mustasta maantiekiitäjästä! Siinä on mulla ihana agikoira, vielä kun sitä osaisi kisoissakin ohjata. Tokoa treenattiin sit kuivempina päivinä itsenäisesti kotona. Varsinkin seuraamiseen ollaan nyt panostettu. Ensi viikolla onkin sit kahdet tokotreenit kun mennään maanantain treenien lisäksi myös edustusryhmän treeneihin :)

Lukan treenit
Keskiviikkona ja torstaina treenas sitten mein Luxi-poika aksaa. Keskiviikkona kokeiltiin ensimmäistä kertaa keinua ja tuotanoin...jos jollakin on vinkkejä keinun opettamiseen niin niitä otetaan nyt enemmän kuin mielellään vastaan. No, joka tapauksessa viikon treenit meni muuten tosi hyvin. Lukalla on kovasti vauhtia kaikkialla muualla paitsi hypyillä (toisaalta treenien alussa tulee nekin melko kovaa eli voi varmaan laittaa väsymisen piikkiinkin nuorella koiralla). Kepit Luka suorittaa vähintäänkin yhtä kovaa kuin Jasu, samoin putket, kontakteilla se on selvästi Jasua nopeampi. Ja kun Jasu ei tosiaankaan mikään hidas koira ole niin voitte kuvitella mitä se Lukan vauhti sit on :) Kyllä tuosta hyvä tulee!

Rovaniemi KV 25.6.
Olipas mukava ja uuvuttava näyttelypäivä Rovaniemellä. Lukalla meni hienosti, Jasulla vähemmän hienosti hampaiden takia ja Jasua tuskin enää kehässä nähdään, koska hyvää tulosta tuolla purukalustolla on melkeimpä mahdotonta saada. Jasu on hyvä agikoira ja semmosena se myös pysyy ;) No, joka tapauksessa Luka JUN ERI JUK2 SA. Nyt ollaan enää yhden ERI:n päässä ykkösruusukkeesta! Ja Jasu  AVO H (tuomari sanoi: "what a pity, he is very nice dog but his upper teeth are totally in the wrong position"). Onni onnettomuudessa ettei sieltä hylkyä kuitenkaan tullut! Molemmilla pojilla oli oikein hyvät arvostelut:

Luka kehässä (kuva: Maarit Tervonen)
Luka: (tuomari Lessi Chistyakova)
suom: Erittäin tyypillinen 1-vuotias uros. Hyvä tyyppi ja koko. Hyvä luusto ja keho. Tyypillinen pää. Hyvin asettuneet korvat. Vahva ylälinja. Hieman suora edestä. Hyvin kulmautunut takaa. Hyvä turkin laatu ja kiiltävä väri. Turkki tarvitsee lisää aikaa kasvaakseen. Hyvä esittäminen. Hyvät liikkeet. Ihana temperamentti.

Jasu pöydällä (kuva: Maarit Tervonen)
kuva: Maarit Tervonen
Jasu: (tuomari Dusan Paunovic)
suom: 4-vuotias. Oikea koko ja mittasuhteet. Normaali pää. Yläkulmahampaat eivät ole oikeassa asennossa. Hieman lyhyt niska. Oikeanlainen ylälinja. Tiivis runko. Riittävä takaosa. Hyvä turkki. Riittävän hyvät liikkeet.

KAS:n agikisat 26.6.
Lievästi sanottuna hieman väsytti lähtee Jasun kanssa kisaamaan. Tuomarina Jarmo Jämsä jonka radoilta me ei olla ikinä syystä tai toisesta nollaa saatu. Radat on olleet ehkä hieman vähemmän meille luotuja. Tänään Jasu teki kaksi hienoa rataa, ei nollia kuitenkaan. Alla radat videoin ja selostuksin.

Hypäri: Tosi hyvä rata, kunnes minä menin ja sössin hommat. Agilitysta saa yllättävän vaikeaa kun ohjaaja menee oikean putkensuun eteen seisomaan niin, ettei koira voi mitenkään päästä putkeen oikeasta päästä ;) Tuloksena siis HYL. Aika olis videosta laskettuna voinut olla tosi hyvä!


Agirata: Tähän baanaan olin kans tosi tyytyväinen. Vauhti ja käännökset melko hyviä. Tämän suorituksen virheet menee kuitenkin Jasun piikkiin suurelta osin. Eka rima putosi ja A:n kontakti räiskäistiin. Tuon kontaktivirheen olisin pystynyt välttämään, sillä kun Jasu tulee noin kovalla vauhdilla A:n niin pitää itse silloin stopata. Jätin kuitenkin pysähtymättä, koska meillä oli rimanpudotus jo alla ja ylihän se sit tuli. Tuloksena 10vp ja erittäin hyvä aika :)

2 kommenttia:

  1. Kyllä te ootte taas kerenny tekemään vaikka ja mitä! :D Onnea Lukalle ERI:stä, hieno poika! n_n

    Tuossa just lunttasin teidän menoja, ja toivottavasti Oulussa nähtäisiin! Jos bongaat meitä siellä, niin tulkaa toki ihmeessä sanomaan hei meille. Mä oon todella huono tunnistamaan koiria ja omistajia :'D

    VastaaPoista
  2. Koitan bongata teidät Oulussa, jos vaan tunnistan. Nähdäänpä sit siellä! :) (kiva nähdä oliverkin livenä)

    VastaaPoista