lauantai 9. maaliskuuta 2013

Ykköstulos Jolly Jumper tyyliin

Reilu kuukausi sitten manasin ja kirosin mun ja Lukan tokoepisten ala-arvoista suoritusta ja aioin jättäytyä pois virallisesta kokeesta johon oltiin jo ehditty ilmoittautua. Kuitenkin ystävien tsemppauksella päätin että leuka rintaan ja kohti uusia pettymyksiä ja en perunut ilmoa. Luka oli tänään kisapaikallakin hyvin vainulla, koko ajan nuuskutti maata ja ehdin jo itsekin hermostua että tuleeko taas samanlainen hasardi ku epiksissä...

No ei tullut: Luka oli tänään oma itsensä, iloinen ja yhteistyöhaluinen ja hajut ei kiinnostanut yhtään! Tuomari Allan Aula kehuikin että olen onnistunut kouluttamaan koirani niin positiivisella tavalla että se tekemisen ilo näkyy koirassa, tai sit mulle on vain sattunut luonnostaan innokas koira, joka ei ole mikään kauheen herkkä kuten monet sheltit joita hän on kokeissaan nähnyt. No, jos Allu-setä olisi nähnyt meidän reilun kuukauden takaisen suorituksen niin siitä oli tekemisen ilo kaukana :D Onnistuin tänään vain saamaan Lukan oikealla hetkellä oikeaan vireystilaan. Harmi, että osasuoritukset jäi videoimatta, mutta kesän kokeissa sitten tulee videomatskuakin liikkeistä :)

Tottelevaisuuskoe Oulu, 9.3.2013, tuomari: Allan Aula
ALO1 (173/200) sij. 6.

Luoksepäästävyys: 10 (Luka aluksi hieman ujosteli mutta lähestyi sit kuonolla itse tuomaria ja lopulta alkoi kiehnäämään kättä vasten kun tuomari rapsutteli leuan alta :DD ei liikkunut paikalta, mutta nousi aluksi seisomaan ja nojasi taaksepäin, ehkä hieman löysä arviointi tässä liikkeessä, ysi ois ollu paikallaan)
Paikkamakuu: 10 (Luka oli vähän vinossa mutta jotkut tuomarit antaa sen anteeks alokasluokassa ja jotkut rokottaa hieman, tänään päästiin helpolla)
Seuraaminen kytkettynä: 8,5 (Luka piti hienosti kontaktia ja häntä heilui, pistevähennykset kun Luka seurasi niin lähellä mun jalkaa että osui siihen ja otti sen jälkeen turhan paljon etäisyyttä vähäksi aikaa)
Seuraaminen: 9 (muuten tosi hyvä ja innokas, viimeinen perusasento oli hidas kun Luka alkoi samalla pyyhkimään tassulla kuonoa)
Liikkeestä maahanmeno: 10 (onnistui normaalisti)
Luoksetulo: 10 (Jes! Tuli juuri oikeassa asennossa sivulle, ja vauhdikkaasti kuten aina...Lukan lempiliike :D)
Liikkeestä seisominen: 0 (meni maahan....Lux teki epiksissä saman homman. Luka teki kentän laidalla harjoitellessa liikkeen oikein samoin kuin reenatessaan ei ikinä tee noin vaikka ois just ennen tehty maahanmenoa..noh, ei muuta ku lisää treeniä)
Estehyppy: 10 (tätä me hiottiin tiistaina, eikä turhaan)
Kokonaisvaikutelma: 10 (iloista ja riehakasta tekemisen meininkiä, mikä näkyi koko koiran olemuksessa)

Niin joo, ja mehän Lukan kanssa ei jäädä alokasluokkaan tämän pidemmäksi aikaa, pyritään sit avoimessa luokassa TK2-tulokseen :) joten seuraavassa kokeessa meidät nähdään avoimessa luokassa. Luka tykkää noutaa ja osaa kaukot ja kestää jäävissä sen että menen sen selän taakse ja paikkamakuussa sen että olen piilossa, estehyppyä ja luoksetuloa ei olla vielä otettu avoimen luokan säännöin mutta aletaan treenaileen.

Tässä väsynyt tokoilija..tuli mun sänkyyn torkkumaan

Luka tykkää nukkua näin söpösti myös äitin vieressä sohvalla :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti