tiistai 18. kesäkuuta 2013

Etelän turistina

Eilen kotiuduttiin Kotkan reissusta ja samantien suuntasin Lena Dankerin näyttelyluennolle/-koutukseen, johon sisältyi oppia tyypeistä, rakenteesta ja rotupiirteistä. Lisäksi päästiin Lukan kanssa myös hieman erilaisiin näto-treeneihin, joissa sain itse mittailla koiran etu- ja takaosaa ja nyt tunsin kokevani todellisen valaistuksen esim. kulmausten ja luiden pituuksien suhteen.

Kotkassa oli mukavaa ja Luka oli reipas reissukoira, oltais voitu olla siellä useampikin päivä kun tuntui taas että lähtö tuli liian äkkiä.

Näyttelyn takiahan me ei reissuun lähdetty vaan ihan perinteiselle kesälomareissulle sukulaisten luo. Luka täytti muuten 3 vuotta samana päivänä kun oli Kotka KV. :)

Sitten niihin näyttelyihin. Luka esiintyi ihan kivasti, mutta sillä on nyt jotain vaikeuksia näyttää korvia mikä tekee kehässä seisomisesta todella hankalaa kun se koko ajan tahtois ottaa askeleita eteenpäin. Näyttelystä ei sen kummemmin jäänyt kerrottavaa jälkipolville ja EH:n kanssa sieltä lähdettiin. Jos tuomari ei tykkää niin sitten se ei tykkää :D

Kotka KV 15.6.2013 tuomari Zake Ligita, Latvia
AVO EH

suom: oikea tyyppi. Hyvin tasapainoinen. Päässä yhdensuuntaiset linjat. Puhutteleva otsapenger. Riittävän pitkä kuono-osa. Korvat ok. Hieman lyhyt kaula. Vahva ylälinja. Hännän kiinnitys riittävän alhaalla. Syvä ja leveä runko. Riittävät kulmaukset. Liikkeet hyvät.

Sit vielä Kemin arvostelu...

Kemi ryhmänäyttely 8.6.2013 tuomari: Redlicki Miroslaw, Puola
AVO EH

suom: kompakti, hyvä koko. Oikea luusto. Hieman syvä pää, pyöreät silmät. Voimakas otsapenger ja ilme on kaukana suloisesta. Hyvä ylälinja ja niska. Hyvä takaraajojen liike, tarpeeksi pitkä etuaskel. Huonosti kehittynyt rintakehä. Hyvä turkki.

Lux-kohta valmiina kehäänois ollu kiva ehtiä asetella se koira pöydälle..

Kotkan näyttelyssä Lux pääsi morjenstaan tytärtään Vivaa. Oli tosi kiva nähdä miten avoin ja sosiaalinen tapaus tyttö oli (just niinku isänsä) ja rakenne vaikutti mun silmään lupaavalta. Paremmat kulmaukset ja pidempi kaula kuin Lukalla ja huomattavasti kapeampi pää, mikä tekee ilmeestäkin rodunomaisemman.

Luka ja VivaAlla vielä videota Lukan ja kummitätini sheltin Roosan (Pihlajapirtin Taigori) iltaleikeistä :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti