maanantai 11. elokuuta 2014

Fysiikkatreeniä ohjaajalle part 3/10: liikkuvuus

 Joko agiohjaajan pitää venyä spagaattiinkin? No ei nyt sentään.



http://global3.memecdn.com/dog-yoga-class_o_1528299.jpg

Tällä viikolla lyhyesti, mutta ytimekkäästi :D Liikkuvuudella (ts.notkeudella) tarkoitetaan nivelten liikelaajuutta eli kykyä liikuttaa niveltä koko sen liikelaajuuden alueella. Liikkuvuudella on yllättävän paljon positiivisia vaikutuksia agilityohjaajalta vaadittaviin fyysisiin ominaisuuksiin, kuten esimerkiksi se vaikuttaa positiivisesti voimantuottoon, nopeuteen, kestävyyteen, ketteryyteen ja tasapainoon. Mitä edellä mainituista ei tarvita agilityssä? Bingo, kaikkia niitä tarvitaan. Hyvä liikkuvuus alentaa myös loukkaantumisriskiä ja mikä parasta, liikkuvuuden harjoittaminen ei vaadi paljon, eikä tuu ees hiki!

Heikko liikkuvuus voi ilmetä ohjaajalla juoksuaskelten jäämisenä lyhyiksi ja vajaiksi, liikkuminen on jähmeää ja hidasta = voi johtaa heikkoon sijoittumiseen koiraan nähden radalla. Agilityohjaajalla korostuu niin ylä- kuin alavartalonkin liikkuvuus, toisinsanoen koko kropan liikkuvuus on tärkeää nopeiden suunnanmuutosten suorittamiseksi.

Tässä aika hyvä ja helppo esimerkki koko kropan liikkuvuustreenistä: http://vimeo.com/74926803.Painottaisin aika paljon varsinkin lonkankoukistajien ja takareisien venyttelyä, sillä niiden kiristäessä kärsii juoksutekniikka. Ei muuta kuin liikkuvuusharjoitusten pariin ja venyttelemään tai mikseipä vaikka ohjatulle jooga/kehonhuoltotunnille! :)

(klikkaamalla isommaksi)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti