keskiviikko 21. tammikuuta 2015

Pienuuttani minä kompensoin ilkeydellä


~ If you don't do wild things when you're young,
you'll have nothing to smile about when you're old ~


Elle on ihana lapsi: oppivainen söpöliini ja vauhdikas kaikkien kaveri. Elle osaa olla myös vähemmän ihana lapsi: kaikkea pitää paimentaa, vessahätä osoitetaan haukkumalla, Luka the bro on pahemman kerran tassun alla ja kaikkea, kuten pipoja, tyynyjä, kenkiä ja pyykkipoikia pitää vähintäänkin maistaa, joskus jopa tuhota tunnistamattomaan muotoon. Ainiin, mainitsinko järkyttävät iltahepulit kun vauva juoksee päättömästi ympäri asuntoa? Rikuhan heitti niiden perusteella Ellelle raivotauti-diagnoosin ja hetken päästä tää vainoharhanen löysi itsensä googlettamasta raivotaudin oireita, ihan hävettää näin jälkeenpäin kuin helppo mua on pelotella. Näin kirjoitetussa muodossahan tuo Eeppisen rikosrekisteri ei näytä edes pahalta, herättää enemmänkin huvitusta! 

Kyllä shelttejä on moneksi. Tilanteena eläinlääkärin pöytä: Jasu haluaa vajota maanrakoon, Lukan on et "jaa, senku tutkit" ja nuorimmainen innostuu niin paljon lääkäristä että pussailuyritysten härdellissä vetää ell:n stetarit mukaansa. Onneksi huomion sai siirrettyä hetkeksi makupaloihin ja puupi sai kuin saikin rokotuksensa.

Uskalsin kasata pentuaitauksen varastoon..ei oo ainakaan toistaiseksi osoittautunut virhesiirroksi. Elle on loistava herätyskello, aikalailla tasan 6:00 se nostaa etutassut sängynreunalle ja buffaa kerran. Siinä vaiheessa meikä avaa silmät ja aivan naaman edessä mua tuijottaa Elsson, kuin sanoakseen "jos et nyt nouse, kakkaan matolle". Pakko vähän kehua että tästä syystä mun aamut lähtee huomattavasti entistä nopeammin käyntiin. 

Elle vaatii melko paljon aktiviteettia ja sitä on kyllä annettu. Pakkaspäivinä tuli treenailtua sisällä ja lopputuloksena puupi osaa tokon alokasluokan liikesuoritukset lukuunottamatta hyppyä tietenkin, vaikka eihän ne nyt mitään koekuntoisia ole, eikä tarvitse ollakaan. Lähimetsässä ollaan käyty purkamassa energiaa ja ollaan siellä harjoiteltu irti olemista ja luoksetuloa ja Ellehän tulee aina kutsuttaessa. 

Muutaman päivän päästä tulee 4kk täyteen ja mitta näytti tänään 30,5cm eli toistaiseksi näyttää kasvun suhteen hyvältä. Neitihän on tällä hetkellä pelkkää kuonoa ja jalkaa, oikea säihkysääri. Maitohampaat on kaikki vielä suussa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti