tiistai 2. helmikuuta 2016

Kroppaa kuntoon


Aktiivisesti harrastavilla koirilla hieronta on hyvä tapa poistaa lihaksiin kertyneitä kuona-aineita, joita alkaa kertyä koiran lihaksiin sitä harjoitettaessa. Kuona-aineet poistuvat kropasta virtsan ja ulosteen mukana tietyn ajan kuluessa, mutta jos ne eivät pääse poistumaan kokonaisuudessaan, alkavat ne tukkia lihaksen aineenvaihduntaa ja verenkiertoa. Tämän noidankehän jatkuessa lihaksen voimantuotto ja kestävyys heikkenee, mikä heijastuu suorituksiin. Tässä muutama hyvä syy pitää huolta koiran lihaksistosta.

Ellen liikunta- ja treenimäärät ovat hyvin aktiivisella tasolla ja siksi pidämme nyt entistä paremmin huolta kropasta. Yksi osa kehonhuoltoa on meillä säännöllinen hieronta, josta meillä vastaa ELK Weteristä hierontaoppinsa saanut Annika Åman, joka toimii täällä Rovaniemellä. Jos koirien hierontapalvelut Rovaniemen alueella kiinnostavat, suosittelen ottamaan yhteyttä Annikaan: annika.r.aman[at]gmail.com, puh: 050-5771635.

Viime hieronnassa löytyi kovastikin jumia pakaroista ja seuraava hierontakerta otetaan jo tämän vuoksi parin viikon sisään uudestaan. Normaalisti pyrimme noudattamaan n. 1 kuukauden hierontaväliä, tarvittaessa toki tiheämmin. Pari päivää hieronnasta on yleensä jo havaittu muutoksia positiiviseen suuntaan raviliikkeessä ja ihan suoraan jaksamiseen ja vauhtiin agilitytreeneissä.

Jopa tämä ADHD-lapsi malttaa rauhoittua hieronnan ajaksi
 Hieronnan jälkeinen olotila pisti hymyilyttämään 

Tässä vielä koottuna lyhyesti hieronnan hyötyjä:

1. Jännittynyt lihas rentoutuu ja palautuu normaalitilaan -> toimintakyky paranee
2. Hieronta lievittää stressiä (rauhoittaa ja tasapainottaa hermostoa)
3. Palautuminen rasituksesta nopeutuu
4. Aineenvaihdunta kiihtyy ja kuona-aineet pääsevät poistumaan lihaksesta
5. Loukkaantumisen riski pienenee, vammojen ennaltaehkäisy
6. Kivun lievittäminen, apuna mm. kuntoutuksessa leikkausten jälkeen
7. Lihasten voimantuoton ja kestävyyden kehittämisen tukeminen
8. Parantaa ihoa pintaverenkierron kiihtymisen vuoksi
9. Sopii niin koti-, näyttely- ja harrastuskoirille, sekä vanhuksille
10. Koiran elämänlaadun parantuminen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti