maanantai 4. huhtikuuta 2016

Jännitys kuriin ja homma haltuun: Ellen kisaura korkattu

Oli jo päässy unohtuun miltä aito ja oikee kisajännitys tuntuu. Yöunista ei tietoakaan, kahvikuppi ei meinaa pysyä tärisevässä kädessä, oksettaa ja aamupala etoo. Voisin kuvitella että krapula tuntuu juuriki samalta, ite en oo sitä koskaan kokenu niin mene ja tiedä sitten. Tätä se oli viimeksi arvokisoissa, tai Jasun kanssa ekoissa starteissa, tai joka ikinen kerta kun kyseessä oli pikkusenki isommat hiihtokisat. Kun kisajännitys pysyy tietyissä raameissa, sehän vain parantaa suoritusta. Mun tapauksessa jännitys vie kuitenki pahimmillaan puolet suorituskyvystä, onneks vain ääritapauksissa. Niin se vain aina hiihdossaki meni, mitä pienemmät kisat jossain perähikiässä, sitä parempi suoritus. SM-kisoissa tai vähänkin isommissa skaboissa tuli lähes poikkeuksetta totaalinen alisuoriutuminen, farssi.

Ennen Ellen ekoja kisoja Oulussa tuli pikku takaisku kun pikkukoira mitattiin mun suureksi yllätykseksi mediksi. Aluksi siitä saatiin mini mutta meni kiertoon kun oli aika lähellä medirajaa kuitenkin. Kaksi tuomaria mittaski sitten mediksi ja kahdesta millimetristä se jäi sitten lopulta kiinni. Ei auttanut kun alkaa opettelemaan medihyppyjä päivää ennen ekaa kisastarttia.

Elle KAS:n kisoissa Oulussa. kuvaaja: Jarmo Risto
Eka radan jälkeen mun jännittäminen helpotti ja suoritukset parani rata radalta. Viime lauantain Iisalmen kisoissa meno alko olla jo aika hyvää, toki huomaan varmistelevani tuota koiraa ihan liikaa mut uskon sen helpottavan ajan kanssa. KAS:n kisojen tulokset 10, HYL ja HYL. Rengas ja kontaktit koitu meidän kohtaloksi, Elle ilmeisesti säikähti keinua jotenkin eikä sen seurauksena kovin mielellään lähtenyt kiipeämään muitakaan kontakteja. Vika radalla kuitenkin meni ne kaikki oikein reippaasti toisella yrittämällä. Näistä kisoista hyvää kokemusta ja oli positiivista nähdä että vaikka meininki oli välillä vähän junnumaista höntyilyä niin hyvällä asenteella Elsi teki töitä radalla ja hyppäs ihan hyvin medihypytkin. Eka radalla (joka löytyy videolta) vähän arpoi hyppyjä, varsinkin muuria.

Iisalmeen ei tehty ihan turhaa reissua. Eka radalta 5vp ja sija 2 kun juostiin A:n ohi ja siinä tuli aikaanki sitten 6 sekuntia videolta laskettuna lisää. Etenemä olis ollut ihan hyvä ilman tuota pummia vaikka Elle ei ihan täydellä teholla tullut eka rataa. Toka radalla oli sitte asennetta ja vauhtia, sieltä kuitenkin onnistuttiin hankkimaan hylly. Viimeen rata oli hypäri ja ei ollut todellakaan helpoimmasta päästä. Kolmanneksi viimeisellä hypyllä keskusteltiin 2-3 sekuntia Ellen kanssa siitä miltä puolelta tämä hyppy nyt mennään, ihme kyllä siitä ei virhepisteitä tullut kun koira lähestulkoon pysähtyi radalla. No, ihan kiva päälle 4ms etenemä kuitenkin tältä radalta vaikka tuossa hypyn arpomisessa meni aikaa ja Elsillä alkoi jo selkeesti muutenkin väsy painaa. Aika riitti kuitenkin voittoon ja ensimmäisen nollavoiton kanssa hymyssä suin kotia kohti :)
Yläpuolella hurjan laadukkaita snapchat kuvia Rollosta, mutta ehkä meidän väsyneiden kisareissaajien tunnelmat välittyy kuvien laadusta huolimatta. Musta mörriäinen alias Luka tuli tänne muutamaksi viikoksi treenailemaan. Elle ja Luka on ilmoitettu Rovaniemen rallytokokokeeseen 15.5 ja Luka olisi tarkoitus treenata takaisin kisakuntoon myös agissa. Kovin valoisalta on tuntunut ainakin viimeisimmissä treeneissä :) Elsi starttaa vielä ens lauantaina Oulussa muutaman kisan ja katsotaan jos tuo Luxikin johonkin ilmotetaan.

Aurinkoisia kevätkelejä kaikille lukijoille! Alta pääsee kauhistelemaan meidän ekoja virallisia startteja ihan videolta :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti