lauantai 13. maaliskuuta 2010

Tokokatsaus

Kaiken agiliitämisen ohessa me ollaan myös tokoiltu (ainakin vähän). Pienenä katsauksena yritin nyt kirjoittaa missä mennään. Jasu menee suunnilleen joka toinen viikko hyvin ja joka toinen huonosti. Huonoina viikkoina lähtee ihan oikeasti karkuun, kun kuulee yhdenkin tokoon liittyvän käskysanan. Mutta niinä hyvinä viikkoina tekee kaiken hirmuisella innolla. Itse liikkeet siis osaa ja ne sujuu hyvin, mutta vain silloin, kun Jasua kiinnostaa. Ja kun on sattunut sellainen päivä, että Jasua ei vois vähempää kiinnostaa niin silloin ei yksinkertaisesti edes yritetä treenata.

Toko ei ole Jasun laji...se ei nauti siitä kuten agilitystä, mutta toisaalta joskus tykkää miellyttää omistajaansa tokossakin :) Kuitenkin nyt harvakseltaan jatketaan treenailua ja katsotaan sitten, mihin suuntaan tämä alkaa mennä. Jos ne huonot päivät/viikot alkaa yleistymään, niin jätetään laji kokonaan. En halua, että Jasu joutuu harrastamaan lajia, josta se ei pidä. Onneksi löysimme Jasun kanssa aikoinaan yhteisen rakkaan harrastuksen - agilityn ;) Se on se Jasun laji, jota se rakastaa...lähes yli kaiken! Alla nyt kuitenkin koostetta harjoiteltujen liikkeiden osaamisesta:

Sivulletulo
 on hyvä ja tosi vauhdikas.

Seuraaminen
niin kytkettynä kuin irtikin alkaa jo sujua...käännöksissäkin kontakti pysyy ja istuu ilman erillistä käskysanaa pysähtyessä. Kuitenkin kehun vielä melkein koko ajan, jottei kontaktinpito lopahda.

Paikallamakuu
ihan huippu! pysyy paikalla hievahtamatta ja piiloonkin voi jo mennä, eikä häiriötekijät tunnu vaikuttavan mitenkään.

Hyppy
ei ongelmia.

Liikkeestä seisominen
pysähtyy melko terävästi ja pysyy paikallaan niin pitkään kuin tarvitsee. Hieman ennakointia on ollut perusasennon kanssa, mutta nyt on jäänyt, kun olen palkannut ennen istumista.

Liikkeestä maahanmeno
Kuten edellinenkin, mutta maahanmennessään päästää oikein kunnon urahduksen. Tosi innokkaasti tekee.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti