perjantai 22. heinäkuuta 2011

Kisaamista epäviralliseen tyyliin

Pikku kesälomareissu
Maanantaina aamuyöstä lähdimme ajelemaan kohti Kotkan mummolaa. Matka sujui pojilta hyvin ja perilläkin käyttäydyttiin ihan nätisti, mitä nyt Luka epävarmuuttaan alkoi oudossa paikassa normaalia helpommin haukkumaan. Torstaina ajeltiin sit pidemmän kautta kotiin ja matka kestikin lähes 11 tuntia.

Epävirallinen tokokoe
Huomasin, että samaan aikaan kun olemme Kotkassa, järjestetään siellä myös tokoepikset ja tietysti mun piti ilmoittaa Jasu sinne tulevaa nuorten SM-koetta silmällä pitäen. Ihan kivasti Jasulla menikin, mitä nyt seuraamisessa haahuili epätasaisen pohjan takia ja hyppyä ei hypännyt kun se oli vähän erilainen mihin Jasu on tottunut. Onneks SM-kokeessa on sit tuttuakin tutumpi hyppy!

Luoksepäästävyys: 10 (nousi seisomaan, muttei liikahtanut)
Paikallamakuu: 10 (kiinteä kontakti koko ajan)
Seuraaminen kytkettynä: 6,5 (karkaili pysähdyksissä ja jouduin käyttämään hihnaa)
Seuraaminen taluttimetta: 6,5 (haahuili kentällä olleen puskan takia kun se ois pitänyt päästä merkkaan)
Liikkeestä maahanmeno: 8,5 (epäröi pari sekuntia et meneekö maahan ollenkaan)
Luoksetulo: 10 (ois voinut olla ripeämpi, mut tuli nätisti sivulle kuitenkin)
Liikkeestä seisominen: 9,5 (en muista mistä tuli puolen pisteen vähennys, hyvin onnistu kuitenkin)
Hyppy: 5 (ei hypänny, ennen ku otin agilityohjaukset käyttöön)
Kokonaisvaikutus: 8,5 (vähennykset "ilottomuudesta")

Yht. 163,5p. (1.tulos) 
sij. 2/7

Epäviralliset agilitykisat
Tänään käytiin sit molempien jätkien kanssa agiepiksissä. Luka debytoi siis tavallaan kisauransa, näin epävirallisesti ja debyytti oli lähes täydellinen.

Ilmoitin Lukan medi-luokkaan ja rimat olivat 35cm korkealla ja niin korkeita hyppyjä Luka on mennyt vain kerran aikaisemmin. Tuloksena radalta 5vp rimantiputuksesta ja aika -18,68s. Tällä tuloksella ekoista kisoista tuli sit VOITTO kahdeksasta medikoirasta! (Lukan aika olis ollut nopein myös muissa säkäluokissa jos Jasun aikaa ei olisi laskettu) Ai että minä oon ylpee mun pienestä, joka toki kävi radan aikana räksyttämässä valokuvaajalle ja vähän haahuili yhdessä kohtaa ;) Ihan nätisti Luka kuitenkin eteni radalla ja tuota vauhtia tulee lisää kun koira saa varmuutta ja ikää. Lukahan menee ekoihin virallisiin maaliskuussa 2012, joten aikaa on melkeempä 8 kuukautta! Seuraavissa epiksissä voidaan ihan rohkeesti mennä kisaavienkin radalle.

Jasu kisasi myös mölliradan ja kisaavien radan. Mölliradalta 0-tulos hirmuajalla -24,30s. Jasu ei kuitenkaan voinut sijoittua, koska on kisaava koira. Samoin kisaavien radalta tuli huippuaika, mutta myös 5vp kosketusvirhe, mikä meni kyllä täysin taas mun piikkiin. Mölliradalla kokeilin äänetöntä ohjausta ja videosta voitte nähdä että kyllä toimii! Kisaavien radalla oli tiukoissa paikoissa otettava ääni käyttöön, mutta enää ei tarvi yhtä paljon rääkyä radalla kuin ennen ja voi keskittyä ihan vain ohjaamiseen.

Kun vertaa Jasun ja Lukan mölliradan aikoja, niin erohan on n. 5,5s. Lukan ajasta voisi vähentää 3s haahuilujen ja rimantiputuksesta johtuneen vauhdin hiljentymisen takia, joten ero olis silloin vain 2,5s. Ei paha, varsinkaan kun Jasu teki vieläpä älyttömän nopean radan, paljon nopeampaa rataa se ei varmaan olisi pystynyt tekemäänkään. Oon kyllä niin tyytyväinen molempiin jätkiin vaikka nää olikin vaan epikset :D

Muuta
Lukalle on varattu silmä- ja luustotarkki 24.8...jännityksellä ootellaan sitä! Lukasta lisäsin uusia näyttelykuvia Kuvat.fi-kuvagalleriaan. Kuvaajat mainittu kuvateksteissä.

Luka Oulu KV 17.7.2011 (kuva: Henna Tapojärvi)


2 kommenttia: