tiistai 12. toukokuuta 2015

Viikonlopullinen hyppytekniikkaa

Huh, en muista milloin olisin viimeksi oppinut yhden viikonlopun aikana näin paljon! Kun aihealue on suhteellisen vieras jo valmiiksi, siitä saa älyttömästi irti. Vappu Alatalon hyppytekniikkakurssi herätti mielenkiintoni jo aikaisin keväällä kun siitä ensimmäisen kerran kuulin ja halusin ehdottomasti päästä kurssille Lukan kanssa, jolla tuntuu ongelmia hyppäämisen kanssa olevan.

Ensimmäisenä päivänä huomattiin jo, ettei Luka juuri käytä takaosaansa hypätessään eli homma on juuri päinvastoin kuin pitäisi. Yhden loistavan perussarjan se teki, mutta toista ei enää jaksanut samalla tavalla. Takaosaa päästään siis jumppaileen oikein olan takaa. Propsit kuitenkin Lukalle jätkän asenteesta, ihan huikea kaveri! Tuntuu, että vasta nyt alan ymmärtää kuin huippu tyyppi tuo koira on, vaikka aina oon siitä kovasti tykännytkin.

Toisena treenipäivänä Vappukin yllättyi Lukan parannuksesta edelliseen päivään ja kuinka se oikeasti lähti jo käyttämään takaosaansa ja pyrki jatkuvaan ongelmanratkaisuun. Toki takaosa ei päivässä voimaannu, joten voimattomuuden vuoksi tehtiin mineille mitoitetulla sarjalla, johon juuri ja juuri voima riitti. Mä oon pitänyt Lukaa lihaskunnoltaan parempana kuin se oikeesti onkaan, tämä kuitenkin aukaisi aika radikaalisti meikäläisen silmät.   
Saimme kurssilta hyviä käytännön harjoituksia, joita liitämme nyt takuuvarmasti treeniohjelmaankin. Luka pääsee jumppaileen takaosaansa kunhan hieman palautuu viikonlopusta, melko koville mustilaisella nimittäin otti kun löysi kropastaan uusia lihaksia.

4 kommenttia:

 1. Hyppytekniikka on mielenkiintoinen alue agilitykoulutuksessa. Myös minulla kurssit ovat antaneet paljon mietittävää ja avanneet uuden maailman.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mieltä, ihan älyttömän mielenkiintoista! Mua opiskelemani alan kautta jo biomekaniikka, motorinen oppiminen ja säännöllisen harjoittelun vaikutukset kiinnostaa jo ennestään (oli kyse sitte ihmisestä tai koirasta) niin olin aivan haltioissani tuolla kurssilla ja toivottavasti päästään jossain vaiheessa myös jatkokurssille :)

   Poista
 2. Hei! Olisi kiva jos joskus kirjoittaisit, miten pidät koirien fysiikkaa yllä (miten paljon ja millaista liikuntaa ja harjoitteita ja millaisia määriä jne). Nallen kanssa ollaan alettu käymään agilitykisoissa ja kiinnostaisi kuulla vähän siitä puolesta. Olen silloin tällöin lueskellut blogiasi :) T: Sonja ja Nalle (Bluemeadow's It's A Man's World)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka ja kiitos toivomuksesta! Laitan lähiaikoina postausta aiheeseen liittyen :)

   Poista