Esittely

Lyhyesti

Tekstien takaa löytyy 1994 syntynyt Oululainen, joka pitää nykyisin majaa joulupukin ja porojen ihmemaassa eli Rovaniemellä. Koiraharrastusten lisäksi kilpailen maastohiihdossa ja pelaan jalkapalloa, joten jokapäiväinen harjoittelu kuuluu arkeeni. Aikaa kuitenkin riittää hyvin kavereille, koirille, opinnoille ja valmennushommiin niin hiihdossa, futiksessa kuin agissakin.

Opintoja suoritan tällä hetkellä liikunta-alalla ja vuonna 2017 olisi tarkoitus valmistua liikunnanohjaajaksi. Sen jälkeisestä elämästä ei vielä tarkempia havaintoja, toki ajatuksen tasolla jotain unelmia ja haaveita löytyy.

Taustaa

Olen aina ollut hyvin eläinrakas, mutta erityisen paljon olen pitänyt koirista. Pikkutytöstä lähtien koiran omistaminen oli yksi suurimmista unelmistani ja keväällä 2007 pitkän odotuksen jälkeen sain ensimmäisen koirani, shetlanninlammaskoira uros Jasun.

Oli onni saada juuri Jasu ensimmäiseksi koiraksi, sillä se on ollut kaiken kaikkiaan melko helppo koira: oppivainen, ystävällinen, tarpeeksi nöyrä ja miellyttämishaluinen. Sheltti on ollut minulle ja koko perheelle oivallinen rotuvalinta. Ihana luonne, suloinen ulkonäkö, sopiva koko sekä laajat harrastusmahdollisuudet ovat tehneet minuun lähtemättömän vaikutuksen.

Jasusta olen saanut upean agilitykoiran ja ihan kelpo tokokoirankin, mutta ennen kaikkea "ihmisen parhaan ystävän". Jasulla on ja tulee aina olemaankin suuri paikka sydämessäni ja pikkukoira tulee aina kantamaan muistoaan kennelnimessäni.

Pari vuotta Jasun tulon jälkeen alkoi pentukuume jälleen nostaa päätään. Halusin kuitenkin odottaa vielä jonkun aikaa, että Jasu saisi kasvaa kunnolla murrosikäisestä aikuiseksi. Lopulta pentukuumeilu ja haave näyttelykoirasta veivät voiton ja loppukesästä 2010 taloomme tepsutteli erittäin vilkas shelttipoika Luka. Rodunvaihdos ei käväissytkään mielessä ja kolmen vuoden väli kahden koiran välillä on ainakin meillä toiminut hyvin.

Syksyllä 2014 laumamme sai pitkäaikaisen etsinnän ja pohdinnan jälkeen naisvahvistusta ja lisää sitä kuuluisaa girlpoweria kun pippurinen Elle-tyttö lähti matkaamme Jyväskylästä. Elle asuu minun kanssa Rovaniemellä ja pojat ovat vakituisesti Oulussa vanhempieni luona, vaikka vierailevatkin usein Rovaniemellä.

 

Nykyhetki ja tulevaisuuden haaveet

Tällä hetkellä olen siis onnellinen kolmen karvalapsen omistaja. Jasu kilpailee suht' aktiivisesti agilityssä 3-luokassa. Luka kiertelee jonkin verran näyttelykehiä ja kisaa ja treenaa agissa, tällä hetkellä 3-luokassa ja tokossa AVO-luokassa. Elle viettää vauhdikasta koiranelämää ja haavena olisi, että täräkän neidin kanssa päästäisiin harrastamaan monipuolisesti niin agia, tokoa ja näyttelyitäkin. Jokaisen harrastuksen kohdalla etenemme kuitenkin sillä periaatteella, että koiran kanssa tekeminen on hauskaa, koiran terveyden ja hyvinvoinnin ollessa etusijalla.

Yksi suuri unelmani on alkaa shelttejä kasvattamaan, jos siihen aukenee mahdollisuus ja kohdalleni osuu yksilö, jonka ominaisuuksia kannattaa viedä jälkipolville. Ensimmäisen Enchanting Whispers-pentueen syntyyn vierähtää varmasti vielä useampia vuosia. Olen shetlanninlammaskoiran lisäksi haaveillut myös omistavani joskus bordercollien, jos sellainen jossain elämänvaiheessa on mahdollista. Aika näyttää mitä, milloin ja missä...

  • Olen suorittanut kasvattajan peruskurssin lokakuussa 2011 
  • Olen toiminut OKK:lla agilitykouluttajana kesäkuusta 2010 asti
  • Olen käynyt koirahierontakurssin 
  • Kennelnimi Enchanting Whispers myönnetty kesäkuussa 2013
  • PSS-shelttien hallituksen jäsen 2014-2016
  • PSS-shelttien varapuheenjohtaja 2015-2016 
  • Agilityn koulutusohjaajan peruskurssi suoritettu 2016


Yhteys

e-mail: iinalauren[at]gmail.com