Jasu

FI AVA TK1 Dash'ing Enchanting Ego 'Jasu'

shetlanninlammaskoira, uros
s. 8.2.2007
KoiraNet

"Agikenttien höyrypää, kotioloissa itse rauhallisuus, koira joka todella haluaa miellyttää omistajaansa. Maailman paras, rakkain ja rakastavin otus joka kiljuu riemusta kun näkee perheenjäsenensä 5 minuutin tauon jälkeen ja välittää äärimmäisen paljon keltaisesta vinkulelupallostaan. Uskomaton tunteiden tulkitsija ja täysin valehtelematta mun paras ystävä! "

Meriitit

agility: Medi3 (FI AVA, 1x SERT-H)
näyttelyt: EH, H
toko: TK1

Shetlanninlammaskoirien agility-ykkösruusuke v.2009
TOKO:n nuorten SM-hopeaa v.2011 
Agilityn joukkuepiirinmestaruus v.2010 
Shetlanninlammaskoirien vuoden agilitytulokas sija 4 v.2009
OKK:n vuoden agilitylupaus v. 2009
Suomen Agilityvalio 23.2.2014 
Agility SM 2014 sija 13. 


Taustaa

Ihan pikkutytöstä asti olin toivonut omaa koiraa. Ennen Jasun tuloa pelkäsin lähes kaikkia koiria, vaikka silti pidin niistä. Jasun tulon jälkeen koirakammo hävisi jäljettömiin. Jasu on siis elämäni ensimmäinen ja minulle luonnollisesti se maailman paras ja rakkain koira. Jasun kotiutumispäivä on ehdottomasti yksi elämäni onnellisimmista päivistä ja sen päivän taustalla oli satoja vanhempien ylipuhumisprosesseja.

Molempien shelttipoikien nimet tulevat minun ja pikkuveljeni vanhoista pehmolelukoirista, joiden nimet olivat Jasu ja Luka.

 

Luonne

Jasu on ollut paras mahdollinen "ensimmäinen koira" ihanan luonteensa takia, sillä aiempaa kokemusta koirista ei ollut. Jasulta löytyy hyvin paljon temperamenttia, mutta normaalioloissa Jasu ei ole mitenkään yli-vilkas lukuunottamatta hirrrmuisia ilta- ja aamuvillejä. Kokonaisuudessaan hyvin iloinen ja leikkisä tapaus, mutta huomattavasti pikkuveljeään Lukaa rauhallisempi. Jasulla on vahva oma tahto ja on hieman varautunut vieraita kohtaan. Jasun mielestä kaikki vähänkin epäilyttävän näköiset tyypit ansaitsevat kunnon haukut.Terveys ja faktat

säkä: 34cm
paino: n. 5kg

silmät: CEA- ja PRA-vapaa
lonkat: A/A
polvet: 0/0
sydän: terve

kivekset: ok
hampaat: peitsikulmahampaat
Oikeassa takajalassa todettu akillesjänteen luksaatio (11/2012), leikattu tammikuussa 2013 ja toipunut ko. kevään aikana erinomaisesti

omistaja: Iina Laurén
kasvattaja: Maarit Tervonen, kennel Dash'ing

kuva: Katja Sulkala
Näyttelyt

ROVANIEMI KV 25.6.2011
DUSAN PAUNOVIC
H
suom: 4-vuotias. Oikea koko ja mittasuhteet. Normaali pää. Yläkulmahampaat eivät ole oikeassa asennossa. Hieman lyhyt niska. Oikeanlainen ylälinja. Tiivis runko. Riittävä takaosa. Hyvä turkki. Riittävän hyvät liikkeet.


PORI KV 3.7.2010
TAMAS JAKKEL
EH

suom: Hieman terävä pää joka hävittää ilmeen. Hieman pystyasentoiset hartiat. Hyvä tasapaino ja olemus. Hyvin kulmautunut takaosa. Hyvä turkki. Liikkuu hyvin.


OULU KV 6.10.2007
LENA DANKER
PEK/2

suom: 8 kuukauden ikäinen uros mukavan kokoinen. Puhdas pään kiila joka saisi tulla vielä voimakkaammaksi. Kauniit silmät. Hienot korvat. Hyvä purenta. Hyvät kulmaukset. Hyvät jalat ja tassut. Kaunis siluetti seisoessa. Liikkuu hyvin askelin. Mukava temperamentti. 

Kuva: Sari Eskelinen